Edith Cavell Ward, Homerton University Hospital

William Martin acted as CDM Co-ordinators for this project as part of their framework for the Homerton University Hospital NHS Foundation Trust.

The project comprised the refurbishment of a surgical ward to include remodelling of bed areas, installation of aluminium sliding door privacy partitions to four bedded areas and full M&E installation. The project also included:

  • Installation of a new lay in grid suspended ceiling complete with radiant panels, light fittings and diffusers, below the existing ceiling.
  • Re-arrangement of existing bathroom/shower/toilet facilities in the ward.
  • Modifications to the existing bed-head trunking, containing medical gas and power supplies, and the running of a new nurse call system throughout the ward.
  • Modifications to the existing air conditioning system, including forming 2 no. new penetrations through the pitched tiled roof above. The roof tiles contained asbestos.
  • Upgrading existing glazed screens with Pyro glass to meet current fire standards.

The work was undertaken with adjoining wards in the building fully occupied.